EVEN VOORSTELLEN – Cees Hakkert, van Cees Hakkert Groente en Fruit 

Niet altijd kennen we de ondernemer die bij een zaak hoort. Omdat het toch leuk is om te weten bij wie je eigenlijk winkelt, stellen we graag een aantal winkeliers aan u voor. Midden in het fruitseizoen, in het Fruitdorp aan de Linge - een goed moment om Cees Hakkert voor te stellen, eigenaar van de groente en fruitwinkel aan de Rijksstraatweg.
Wat voor zaak is Cees Hakkert Groente & Fruit?

"Wij verkopen verse groente en fruit van goede kwaliteit - vòl van smaak. Omdat wij korte lijnen hebben naar onze telers komen de producten snel – en dus vers – bij ons in de winkel. Ook hebben wij onze telers geselecteerd op basis van hun teel-methode. Deze groente en fruit krijgt de tijd om te groeien en wordt niet kunstmatig versneld in groei. Ook dat komt de smaak ten goede!


In 2012 hebben we onze zaak verbouwd en de toonbank weggedaan. Van bediening naar meer self-service, dat is best uniek voor een speciaalzaak. We zien dat onze klanten dat enorm waarderen. De klanten die haast hebben en even snel een boodschapje komen halen kunnen dat nu makkelijker. Tegelijkertijd heeft het personeel meer tijd voor klanten die graag persoonlijk geholpen willen worden. We staan als team tussen de klanten – zonder toonbank ertussen – om te adviseren en helpen waar dat gewenst is."


Wat voor producten kun je bij jullie kopen?

"Wij hebben een heel breed assortiment op gebied van groente en fruit. Onze winkel is misschien niet groot maar de keuze die wij bieden is dat zeker. Diverse soorten hard en zacht fruit, aardappelen vers van het land, diverse slasoorten. Maar daarnaast bieden we ook gesneden groente aan – panklaar voor bij het roerbakken. Rauwkost salades – 100% op yoghurt basis en daarmee lekker fris en gezond. In onze keuken maken we kant-en-klaar maaltijden. Zonder toevoegingen of zout. Zo hebben we ook een selectie heerlijke dressings – allemaal zonder E-nummers, verdikkingsmiddelen of wat dan ook. Wij geloven dat vers en puur het beste voor de gezondheid is – èn het lekkerste.

Het is nu de tijd van de BBQ’s. Dan maken we heerlijke salades die goed bij de BBQ gerechten passen. In de winter doen we stamppot buffetten – van boerenkool tot andijvie. We verzorgen buffetten – warm en koud. En sinds een tijdje bieden we lekkere toetjes met fruit aan, zoals rabarbermoes, vers gemaakt hangop en ‘blubbermodder’ – altijd een succes op tafel!"


Wat zijn trends op het gebied van groente en fruit?

"Mensen willen gemak maar toch ook gezond. Dat zien we terug in de vraag naar onze verse kant-en-klaarmaaltijden die de laatste jaren enorm is gestegen. De klant weet gewoon dat onze maaltijden die dag bereid zijn en komen dus na hun werk langs als ze even geen zin hebben om te koken. 

Ook zien we dat mensen steeds meer oog hebben voor de presentatie van fruit. Het ziet er gewoon smakelijker uit wanneer de perziken mooi zijn opgestapeld – het oog wil ook wat. Daar hebben wij altijd al aandacht aan besteed. Prachtig om al die kleuren in de zaak te zien.

Daarnaast krijgen groente en fruit veel meer aandacht vanuit de Gezondheidsraad. “2 Stuks fruit en 3 ons groente” – we kennen de leuze allemaal. Ik ben zelf een cursus voedingsleer gestart zodat ik op dit vlak mijn klanten ook wat breder kan adviseren. Hoe ga je om met intoleranties, wat past er in een glutenvrij dieet, noem maar op. Omdat wij volledige service willen aanbieden zorgen we dat we hierin kennis opbouwen. Ook ondersteun ik de voetbalclub van mijn zoon met het uitdelen van appels bij toernooien. Want sport en fruit is een prachtige combinatie."


Wie zijn uw klanten?

"Ik heb een brede klantengroep. Trouwe klanten die al bij ons kopen vanaf het begin. Vlak voor het weekend krijg ik veel klanten die inspiratie zoeken om iets lekkers te maken voor een etentje met vrienden of een BBQ in de tuin. Dan denken we natuurlijk graag mee. Elke week bieden we ook inspiratie en recepten in onze aanbiedingsfolder. Zo hopen we onze klanten te inspireren om steeds weer nieuwe dingen te proberen.

Maar ook zie ik natuurlijk jonge moeders en vaders in de winkel. Als er kinderen komen is het toch een moment om bewuster met voeding om te gaan. Fruithapjes maken van vers fruit. Ik adviseer dan ook graag hoe je kinderen aan de verschillende smaken van groente kunt laten wennen. Je moet ze 5 smaken bijbrengen en dat is niet altijd makkelijk. Soms moet je het blijven proberen en net even andere combinaties maken zodat ze het lekker gaan vinden. Daarmee geef je kinderen iets mee waar ze de rest van hun leven baat bij hebben. Iets waar veel scholen en kinderdagverblijven overigens ook mee bezig zijn trouwens.

Daarnaast hebben we ook bedrijven als onze klant. Werkgevers ondersteunen werknemers bij het maken van gezondere keuzes op kantoor door de soepmachine te vervangen of aan te vullen met een fruitmand. Zo’n fruit-abonnement werkt dan heel goed."


Hoe bent u zo als ondernemer begonnen?

"Ik ben begonnen op de middelbare tuinbouwschool. Daarna ben ik op een groente- en fruitafdeling gaan werken bij een neef die een supermarkt had. Bij Jan Buunes in de zaak heb ik het vak geleerd. Uiteindelijk heb ik op 1 juli 1997 dit pand overgenomen en ben ik gestart in Geldermalsen. Waarom groente en fruit? Het is gewoon een mooi, levend product, alleen al prachtig om naar te kijken met al die kleuren. Èn ik waardeer het contact met de mensen – mijn klanten, en mijn personeel."


Waarom een zaak in Geldermalsen?

"Geldermalsen is een prachtig dorp met een schitterend winkelaanbod! Er is eigenlijk geen betere plek voor een groente-en fruit zaak dan in hèt Fruitdorp aan de Linge . Ik hoop hier nog heel wat jaartjes te mogen verblijven."

Ondernemersvereniging Gastvrij Geldermalsen bedankt Cees Hakkert voor de ontvangst – en heerlijke verse jus d’orange – en wenst de zaak nog veel goede oogstjaren!

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Verzenden