EVEN VOORSTELLEN - Monika, De Eetwinkel

Niet altijd kennen we de ondernemer die bij een zaak hoort. Omdat het toch leuk is om te weten bij wie je eigenlijk winkelt, stellen we graag een aantal winkeliers aan u voor. We beginnen met Monika, die met haar Eetwinkel in de Gelderse Straat 2a een nieuwkomer in het centrum is.
Wat voor zaak is De Eetwinkel?

"Het is een kaas en delicatessenwinkel. Eigenlijk een kaaswinkel van nĂ¹. We hebben gekozen voor een licht en ruimtelijk interieur, een breder assortiment dan de traditionele kaaswinkel en producten die ook nog eens mooi verpakt zijn."


Wat kun je bij jullie kopen?

"Kaas, koffiebonen, chocolade. Olijfolie die we direct uit de blikken tappen. Maar we stellen ook kaasplankjes samen op speciaal verzoek van klanten - lekker om het weekend mee te starten of wanneer klanten eters krijgen als dessert. We maken ook kado-pakketten als relatiegeschenk of voor de feestdagen straks. Verder hebben we mooie schalen en lekkere sausjes die heel leuk zijn als cadeau - voor jezelf of voor een ander."


Wat zijn zoal ontwikkelingen op gebied van kaas?

"Nederlandse kaas blijft het altijd goed doen. Maar de buitenlandse kazen groeien in verkoop. Vroeger had ik 1 meter buitenlandse kaas, nu een heel assortiment. Je ziet bij restaurants ook veel vaker kaas als dessert op het menu en dat zie ik ook terug in de winkel."


Hoe stelt u het assortiment samen?

"Ik heb afgelopen periode verschillende producten aangeboden in de zaak en via de klanten de 'smaak van Geldermalsen' leren kennen. Zo verfijn ik continue het assortiment op basis van klantenfeedback. Ik heb ook een aantal trouwe klanten voor wie ik speciale kazen aanhoudt, zoals bijvoorbeeld de Beaufort-kaas voor een klant die echt een kaasliefhebber is en deze van zijn reizen kent. "


Hoe bent u zo als ondernemer begonnen?

"Het is eigenlijk heel bijzonder; op mijn 16e ben ik van school af gegaan en ben ik gaan werken in een kaaswinkel. Daarna ben ik uitgewaaierd naar andere beroepen zoals administratief medewerker, maar ik moest altijd terug denken aan de tijd in de kaaswinkel. Het samen werken met een team, de lekkere spanning wanneer het druk is in de zaak - het heeft gewoon iets. Dus toen ik eenmaal de kans had om de kaaswinkel over te nemen heb ik - in nauw overleg met mijn partner die ook ondernemer is - de stap gezet. Eigenlijk ben ik mijn droom nu in realiteit aan het omzetten."


Waarom een zaak in Geldermalsen?

"Samen met mijn gezin woon ik in Meteren. Ik vind het prettig om de zaak te hebben in de gemeente waar je woont. Oorspronkelijk kom ik uit Culemborg, maar ik geef echt de voorkeur aan Geldermalsen. Hier kennen de mensen elkaar - je voelt een soort samenhorigheid. Daar komt bij dat de smalle winkelstraat gewoon gezelligheid uitstraalt. En de vrijdag-markt maakt het helemaal af, dan is het extra gezellig en komen er ook veel mensen uit Culemborg speciaal naar Geldermalsen voor de gezelligheid. Bij de opening van de winkel ben ik echt welkom geheten door de andere winkeliers en binnenkort ga ik nauwer samenwerken met de groenteman en slager. Kortom, ik wil hier niet meer weg!"


Ondernemersvereniging Gastvrij Geldermalsen wenst Monika veel succes met het uitbouwen van de Eetwinkel!

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Verzenden