EVEN VOORSTELLEN – Mariska, Juwelier & Goudsmederij Mariska Timmer

Niet altijd kennen we de ondernemer die bij een zaak hoort. Omdat het toch leuk is om te weten bij wie je eigenlijk winkelt, stellen we graag een aantal winkeliers aan u voor. Dit keer Mariska van Juwelier Goudsmederij Mariska Timmer die vandaag haar 14-jarig jubileum viert.
Ten eerste natuurlijk van harte gefeliciteerd met jullie 14-jarig bestaan. Wat voor zaak is Mariska Timmer Juwelier Goudsmederij? 

"Bedankt – de tijd vliegt – 14 jaar inderdaad alweer. Wij maken en repareren sieraden van zilver en goud. Maar we ontwerpen ook sieraden. We hebben een eigen collectie. Daarnaast werken we veel in opdracht. Zo komen klanten bij ons met bijvoorbeeld oude trouwringen om iets nieuws van te laten maken ter nagedachtenis van hun dierbare. Zo ontstaan sieraden met een verhaal. Een klant van ons heeft een speciaal sieraad laten maken nadat zij genezen was verklaard van borstkanker. Of een mooie ring die wordt geven aan moeders bij de geboorte van hun kind. Sieraden hebben iets heel persoonlijks en vaak zit er een emotionele waarde aan. Dat vind ik het mooie aan mijn vak.”


Behalve sieraden in opdracht en jullie eigen collectie, wat kun je nog meer bij jullie kopen?

"Wij hebben ook collecties van verschillende topmerken zoals Michael Kors, Fossil, Ti Sento. Een design-sieraad van het merk Charlotte kun je bij ons vinden. En wil je iets zeer exclusiefs kan dat ook – wij zijn bijvoorbeeld 1 van de 10 exclusieve dealers van het merk ChronoSwiss. Daar krijgen we zelfs mensen voor uit Maastricht omdat het nergens anders te krijgen is."


Hoe zou u uw klantengroep omschrijven?

"Die is heel breed. Ik heb nog klanten van 14 jaar terug toen ik net begon, maar ook komen er constant nieuwe klanten bij. Niet alleen klanten die iets exclusiefs willen, maar ook klanten die iets toegankelijkers zoeken kunnen bij ons terecht. Kinderringetjes, zilveren bestekjes, eerste oorbelletjes – dat vinden we prachtig om te mogen verkopen!"


Hoe bent u zo als ondernemer begonnen?

"Eigenlijk zit het ondernemen me in het bloed. Ik kom uit een ondernemersgezin – mijn ouders zitten in het fruit. Toen ik nog in dienst was liep ik geregeld over de markt te kijken naar het pand hiernaast (nr. 7). Ik dacht op een gegeven moment, als die nou eens vrij komt, dan ga ik daar voor mezelf beginnen. En een maand later was het zover. Het ging gelijk goed – vanuit de reparaties en een bijzonder assortiment heb ik het toen uitgebouwd, totdat we het hoekpand konden huren. In mijn logo en meesterteken heb ik een appeltje verwerkt – een link naar mijn roots én natuurlijk zeer toepasselijk hier in de Betuwe.

Ik vind het ondernemen nou eenmaal prachtig. Vooral de veelzijdigheid – je doet de administratie, webdesign, PR, personeelsbeleid allemaal zelf. En je moet altijd creatief zijn om iets te verzinnen dat bij klanten aanslaat. Toen de economie terugviel zijn wij extra evenementen gaan organiseren, zoals een Time for Luxury beurs, of ontbijtjes waar klanten speciaal voor werden uitgenodigd. Je kan gaan zitten wachten tot de klanten komen of je kunt nieuwe dingen proberen. Nou wij doen dat laatste en zijn blij dat onze klanten dat waarderen."


Wat is voor u het lastigste aan ondernemen?

“Nou dat heeft te maken met de branche waarin wij zitten. Bij sieraden is beveiliging altijd een belangrijk onderwerp. Helaas komt het wel eens voor dat er iets gestolen wordt. Gelukkig zijn er veel technische ontwikkelingen tegenwoordig die de beveiliging vergemakkelijken. Maar het is niet altijd leuk om daarover te moeten nadenken.”


Waarom een zaak in Geldermalsen?

"Geldermalsen heeft een goed winkelaanbod; er is een basis aan ketens aanwezig (zoals de Hema, Etos, Zeeman etc) en daarnaast zijn er veel winkels met een bijzonder aanbod dat je niet zomaar overal vindt - de boetiekjes. Veel mensen die iets speciaals zoeken zijn dan al in andere plaatsen geweest maar vinden het hier in Geldermalsen. Het is echt een gezellig dorp om een dagje te gaan winkelen!"

Ondernemersvereniging Gastvrij Geldermalsen wenst Mariska nog minimaal 14 mooie jaren toe!

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Verzenden