EVEN VOORSTELLEN – Tim & Jenneke Vink, Vink Fashion

Niet altijd kennen we de ondernemer die bij een zaak hoort. Omdat het toch leuk is om te weten bij wie je eigenlijk winkelt, stellen we graag een aantal winkeliers aan u voor. Dit keer Tim en Jenneke Vink van Vink Fashion – al meer dan 20 jaar een pracht-zaak op de hoek van de markt.




Wat voor zaak is Vink Fashion?

"Wij verkopen mannen- èn vrouwenkleding. Meer dan 20 jaar geleden zijn we begonnen met enkel mannenmode, maar op een gegeven moment kregen we steeds vaker de vraag of we niet eenzelfde type winkel met vrouwenkleding konden starten. Dat hebben we toen gedaan en met succes. Nu runnen we ‘Mr. Vink’ en ‘Mrs. Vink’ – de namen hebben we gekozen met een knipoog naar de film Mr. and Mrs. Smith van Angelina Jolie en Brad Pitt.”


Wat voor soort artikelen kun je bij jullie kopen?

"Wij verkopen topmerken als Cavallero, Hugo Boss en John Miller. Voor de dames hebben we onder andere Supertrash en Drykorn. Mooie kleding met een goede schnitt. Overigens niet alleen heel exclusief – je hebt bij ons al een goed mannenpak vanaf 199E. En mocht een pak dat je bij ons koopt vermaakt moeten worden, doen we dat gratis. Het is belangrijk dat zo’n pak helemaal mooi zit. Moet het verstuurd worden? Doen we ook gratis. Wij willen nu eenmaal dat de klant blij de deur uit gaat.”


Hoe zou u uw klantengroep omschrijven?

"Gevarieerd. Klanten komen gelukkig vaak terug bij ons. Laatst zei een klant tegen me ‘Kijk Tim, jij kent mijn maten, jij weet wat ik mooi vind, ik heb altijd te maken met dezelfde gezichten en ik krijg nog een lekkere koffie of goed wijntje als ik bij jullie in de zaak ben. Waarom zou ik ergens anders naartoe gaan?’ Kijk, dat horen we graag!”


Hoe bent u zo als ondernemer begonnen?

"Tim en ik (Jenneke) hebben elkaar leren kennen op de Mode-opleiding in Utrecht. Beiden zijn we eerst ergens in dienst gegaan, maar wisten we wel dat we graag voor onszelf wilden beginnen. Op een dag, Tim was toen 23 dus nog hartstikke jong, kreeg hij een telefoontje van zijn buurman die hem tipte dat er een pand in Geldermalsen beschikbaar kwam. Daar zijn we toen samen in gestapt."


Tim; “Ja, ik was nog echt een jong broekie. Als ik dan op de beurs kwam om kleding in te kopen vroegen ze wel eens of mijn baas ook nog kwam.”

Jenneke; “Met mijn achtergrond als etaleuse ben ik me automatisch met de inrichting van de zaak gaan bemoeien. Tot op de dag van vandaag gaat dat goed. We hebben elk onze eigen dingen – Tim focust op de cijfers, budgettering en verkoop, inkoop doen we samen (sinds een tijdje met bijdrage van Willem die ook in de zaak werkt) en de uitstraling van de winkel is mijn ding.”


Jullie bestaan alweer meer dan 20 jaar. Wat is de sleutel van jullie succes?

“Veel klanten komen behalve voor de kleding ook voor een kopje koffie, even een babbeltje. Het is hier op vrijdag en zaterdag altijd een drukte van belang in de winkel – mensen lopen dan gewoon even binnen. Wij ontvangen onze klanten alsof ze bij ons thuis zijn en dat geeft toch een ander gevoel. Eigenlijk zijn wij een nieuwerwetse papa-en-mama-winkel waar mensen komen die niet anoniem willen winkelen maar voor wie het advies en contact belangrijk zijn. En kijk, dat vindt je natuurlijk niet bij een webwinkel!”


Waarom een zaak in Geldermalsen?

"We zijn hier gestart en het bevalt ons goed. De sfeer tussen de winkeliers onderling is goed en we hebben hier een klantenkring gevonden die onze collectie waardeert. Natuurlijk borrelen er nog allerlei ideeën wat we nog meer op deze locatie willen doen – we zijn al druk met het uitwerken daarvan. In ieder geval gaan wij hier niet meer weg!!"

Ondernemersvereniging Gastvrij Geldermalsen bedankt Tim en Jenneke voor de warme ontvangst – met heerlijke cappuccino – en wenst hen nog vele mooie jaren aan het marktplein toe!

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Verzenden